ClickCease

3 שאלות שכדאי לשאול בעת מכירת עסק המסחר האלקטרוני שלכם

כאשר מתכוננים למכור את עסק המסחר האלקטרוני, שיחות עם מתווכים וקונים פוטנציאליים יכולות להיות מכרה זהב של מידע. פלוס: 4 דברים שאגרגטורים מחפשים במותג

יזמים לרוב שואלים את עצמם מהו העיתוי הנכון למכור את העסק המקוון שלהם.

זו שאלה מצוינת. אתם משקיעים הרבה זמן, אנרגיה, משאבים ועבודה בבניית המותג וקו מוצרים משלכם. וכאשר אתם סוף סוף מוכנים לצאת, אתם רוצים לדעת שאתם מוכרים בזמן הנכון כדי למקסם את המחיר.

חשוב לוודא שאתם מוכרים את העסק שלכם כאשר הוא נמצא במגמת עלייה. אז, לא משנה מה השוק עושה, האסטרטגיה הטובה ביותר שלכם היא קודם כל להביא את המותג שלכם לגדול. תסתכלו על המגמות העליונות והתחתונות שלכם במהלך 12 החודשים האחרונים. איזה סיפור הם מספרים על העסק שלכם? האם החברה שלכם צומחת או מתכווצת? האם זו רכבת הרים? כל קונה, ירצה לראות צמיחה חיובית, תהליכי קבלת החלטות חכמים ויסודות תפעוליים מוצקים עם תובנות כיצד לשמור על הצמיחה.

3 שאלות לשאול קונים ומתווכים שעוזרות להביא יותר ערך למותג שלכם

כשהמותג שלכם נמצא במקום הנכון (עלייה) תתחילו לנהל שיחות עם מתווכים, קונים ויועצים מהימנים. אתם רוצים לחקור את השוק במוקדם ולא במאוחר – גם אם אתם לא חושבים על מכירה בטווח הקרוב.

הנה עוד סיבה: שיחות אלו יכולות לתת לכם ידע רב על מה שקונים פוטנציאליים רוצים לראות בעסק. זה בתורו, יעזור לכם לזהות תחומי הזדמנויות וצמיחה עבור החברה שלכם. רוב הקונים העסקיים של DTC או FBA שמחים לדבר – אחרי הכל, זה האינטרס שלהם לבנות קשרים עם יזמים כמוכם.

להלן 3 שאלות כדי להתחיל את השיחה לפני שאתם מוכרים את העסק המקוון שלכם:

  1. מה אנו יכולים לעשות כדי להפוך את העסק שלנו לאטרקטיבי יותר עבורכם?

דברו עם קונים ומתווכים מרובים, וסביר להניח שתתחילו לשמוע אותם שואלים את אותן שאלות חוקרות לגבי תחומים מסוימים בעסק שלכם. שימו לב: לרוב אלו היתרונות והחולשות הגדולים ביותר שלכם. נסו לא להתגונן לגבי איך שאתם עושים דברים היום. חשבו על השיחה כעל התייעצות. המידע שאתם מקבלים הוא בעל ערך ויכול לעזור לכם לפתח רשימה של Action items לשיפור העסק שלכם בדרך למכירה מוצלחת.

  1. מי יפעיל את המותג שלנו? אפשר להיפגש איתם?

אתם בוודאי רוצים שהמותג שלכם יהיה בידיים טובות, אז בקשו לדבר עם חברי הצוות של הקונה שסביר להניח שיעבדו על המותג שלכם. הקונה צריך להיות מוכן להעניק לכם את ההזדמנות ללמוד יותר על הניסיון והמומחיות שלו.

  1. איך הצוות שלכם יתמודד עם התחום המסובך הזה של העסק שלנו?

מכירת העסק שלכם עוסקת באותה מידה בבחינת אודישנים של קונים כמו בלהרשים אותם. אל תתביישו לשאול קונים איך הם יתמודדו עם החלקים המורכבים ביותר של העסק שלכם. קונה טוב ראה ושמע כמעט הכל ואמור להיות מסוגל להתייחס לשאלותיכם בביטחון. ולבנות את הביטחון שלכם ביכולות שלהם.

4 דברים שרוכשים פוטנציאליים (אגרגטורים) מחפשים בעסק מסחר אלקטרוני

הכנת העסק שלכם למכירה היא יותר מהשורה התחתונה. זה גם אומר להיות חכמים לגבי האסטרטגיה העסקית הכוללת שלכם. כמובן שאף קונה לא יצפה מכם להצטיין בכל היבט של ניהול העסק, אבל כאשר אתם בונים עסק עם יסודות מוצקים, קונה יוכל להתחיל להצמיח את העסק שלכם מבסיס גבוה יותר.

הנה רק כמה דברים שאגרגטורים אוהבים לראות בעסק שישקלו לקנות:

צמיחה בשורה העליונה ובשורה התחתונה במהלך 12 חודשי הפעילות האחרונים. באופן אידיאלי, לראות צמיחה לאורך כל חיי העסק שלכם, אבל ההיסטוריה העדכנית ביותר תיתן תצוגה מדויקת מאוד של האופן שבו העסק נמצא במגמה.

החלטות עסקיות שהביאו למרווחי תרומה גדולים יותר, כגון הפחתת עלויות ייצור או פיתוח אסטרטגיה חכמה יותר להוצאות השיווק.

חשוב להציג עסק שמתמקד ב-1 או 2 תחומי צמיחה מרכזיים, לא צריך להראות שעושים הכל, הרוכשים רוצים לראות שאתם מנהלים את עסקי הליבה שלכם ממש טוב, אבל ממש טוב.

בעלים שמכירים היטב את העסק שלהם, יש להם שליטה ברורה על האתגרים וההזדמנויות הפוטנציאליות, ויש להם חזון כיצד המותג יכול לצמוח בעתיד אם לא יימכר.

מילות סיכום,
הכנת עסק המסחר האלקטרוני שלכם למכירה עליו להיות בנוי בעיקר מעצות שימושיות לגבי ניהול מותג, יצירת דוחות רווח והפסד חזקים, חיזוק שרשרת האספקה ​​ועוד. בין אם אתם רוצים למכור תוך 6 חודשים, שנתיים או בכלל לא, זה עדיין יעזור לכם לבנות מותג בעל ערך גבוה עם כוח עמידות.

*קרדיט thrasio

אהבתם? שתפו...

אולי יעניין אותך גם...

לנהל נכון חנות באמזון- תוכנות ניהול כלים ופיצרים ייחודיים

Amazon SPN

 Amazon SPN מדובר בראשי תיבות של Service Provider Network שירות של אמזון ארה"ב שמאפשר לכם

המשך קריאה »

חיפוש ופניה לספקים

מה זה כולל?

  • הכרות עם אתרים למציאת ספקים
  • קריטריונים לספק שנרצה לעבוד איתו
  • בדיקות ואישורים למוצרים
  • משלוחים (סוגי שילוח: אויר, ים , DDP) 
  • חישוב ריווחיות מוצר
  • פניה לספקים, איך נכון לדבר איתם ועל מה להתמקח
  • תשלום לספק  
  • הוזלת מחירים
  • הזמנת סחורה – כמה להזמין ומתי על מנת לא לצאת ממלאי


למי זה מתאים?

סוחרים מתחילים.

אורך השיעור: 55 דקות.

עלות: 250 ש"ח