#דרופשיפינג
מזה דרופשיפינג?
מדובר על טכניקה למכירת מוצרים מבלי לשאת באחריות לרכישה וניהול המלאי. יש גורם אחראי אחר, נכנה אותו לצורך ההסבר – צד ג' (זה בדרך כלל מי שמייצר את המוצר, הוא גם אחראי על כל תהליך משלוח המוצר ללקוח). התפקיד שלכם בתור סוחרי דרופשיפינג מסתכם בניהול ותחזוק חנות אונליין, בה אתם מנהלים את כל נושא שירות הלקוחות מול לקוחות הקצה הרוכשים. החל מהרגע בו מתקבלת ההזמנה בחנות שלכם, ממשיך בעדכון הלקוח לאורך כל זמן המשלוח היכן החבילה נמצאת במסלולה ללקוח ומתי היא תגיע וכמובן גם טיפול בהחזרות במידה ויש.
יתרונות הדרופשיפינג:
-
מלאי – אחד היתרונות הבולטים הוא שאין צורך להחזיק ולנהל מלאי. מבחינה כספית זה יתרון משמעותי, כי זה מעמיד את העסק במקום אחר בכך שאין את ההשקעה הראשונית שיש לקחת, ולכן גם פחות סיכון. גם מבחינת היקף העבודה, ההיקף קטן יותר בשל העובדה שאין צורך לנהל מלאי. ברגע שאין ניהול מלאי יש גם פחות עלויות תקורה. לדוגמא, לא צריך לשלם עבור אחסון המלאי.
-
בחינת מוצרים בצורה קלה ופשוטה – עוד יתרון מובהק לשיטה הזאת. מכיוון שאין כאן צורך במלאי, ניתן להריץ מודעות עבור מוצרים שונים במקביל ולראות איזה מודעה מבצעת הכי הרבה המרות, ואיזה מוצרים נמכרים טוב לעומת כאלה שלא. ברגע שגילינו שיש מוצרים שלא נמכרים, ניתן בצורה מהירה ופשוטה להסיר אותם מהמלאי ככה שעלויות ההפסד במקרה הזה מסתכמות בהרצת המודעה וניהול קמפיין, ולא יותר מזה. ואם כן בסופו של דבר יש לכם כוונה לרכוש מלאי, תוכלו בדרך הזאת להבחין בין מוצרים שכדאי לרכוש מלאי עבורם לבין כאלה שלא.
-
עלויות הקמה ותחזוק נמוכות לעסק –
רכישת מוצר מתבצעת רק ברגע שהלקוח מזין הזמנה, אין צורך להעסיק כוח אדם חיצוני לניהול משלוחים. ההוצאות העיקריות כוללות עלות המוצר, עלויות פרסום, והקמת אתר ייעודי.
המדיניות של אמזון בנוגע לדרופשיפינג:
אמזון מאפשרת לסוחרים לתת לצד שלישי לבצע הזמנות ללקוחות מטעמם. עם זאת, מבקשת אמזון מהסוחרים לשמור על הכללים הבאים:
-
על הסוחר עצמו להיות בחזית הנראות מול הלקוח
-
הזיהוי של הסוחר צריך להיות גם פיזי, קרי על גבי כלל האריזה החיצונית, החשבוניות, וכל מידע אחר שמגיע ללקוח עם המוצר
-
על הסוחר לוודא כי הוסרו כלל פריטים או חומרים, או כל מידע אחר המזהה את הצד שלישי, לפני משלוח ההזמנה ללקוח
-
על הסוחר להיות אחראי על קבלה ועיבוד תהליכי החזר למול הלקוחות
-
על הסוחר לעמוד בכל התנאים האחרים של הסכם המוכר ומדיניות אמזון מול סוחריה
מספר דוגמאות לדרופשיפינג אסור באמזון:
-
רכישת מוצרים מסוחרים אחרים ושליחתם ישירות ללקוח
-
מוצרים שפיזית כוללים פרטי סוחרים אחרים
יתרונות השימוש בטכניקת דרופשיפינג באמזון
-
כפי שציינתי קודם לכן, אין עלויות ניהול ואחסון מלאי
-
הספקים של אמזון – אמזון קונה מוצרים בכמויות גדולות מספקים אירופאים רבים. היא מחזיקה את המלאי הזה במחסנים שלהם, מוכן למשלוח ללקוחות בכל עת. אמזון גם מטפלת בתמורה ובשירות לקוחות בשפות רבות ושונות עבור כל ספקי אמזון. כך, ספקים (אפילו עסקים קטנים) יכולים לצמוח במהירות.
-
קהל לקוחות – לאמזון יש כ – 300 מיליון משתמשים פעילים והיד עוד נטויה. באמצעות מכירת המוצר הנכון במחיר הנכון תוכלו להגיע ללקוחות נוספים דרך הזירות של אמזון. יתרון נוסף הוא היכולת להגיע בקלות ללקוחות חדשים שלא היו מגיעים דרך החנות שלכם, ובכך הרחבת קהל היעד, ומי יודע, אולי אפילו תגלו קהל חדש לגמרי שמעולם לא ידעתם שהוא מעוניין במוצרים שלכם.
-
מגוון קטגוריות למיקוד: לאמזון יש יותר מ – 30 קטגוריות שתוכלו למקד אליהם, אתם יכולים להתחיל ולמכור במספר נישות במקביל, הנישות שהכי מתאימות למוצר אותו אתם משווקים, עם מוצרים נכונים וספקים אמינים אין הגבלה באמזון לכמות הנישות אליהם אתם יכולים להתחבר ולנישות אליהם תוכלו להגיע. למשל, אפשר למכור אלקטרוניקה וכלים לבית במקביל בלי שום בעיה.
דרופשיפינג מאיביי לאמזון וההיפך
המודל הזה נחשב ותיק יחסית, בו סוחרים רוכשים פריטים במחיר נמוך באיביי ומוכרים אותם במחיר גבוה באמזון (או לחלופין רוכשים מוצר באמזון ומוכרים אותו ברווח באיביי). מה שאומר שהלקוח מקבל בסופו של דבר מוצר ארוז באריזה של אמזון, כי נשלח מאמזון.