אם יש בעיה במוצר שלכם לאחר שהוא עוזב את המפעל, זה יכול להפוך להיות יקר מאוד ולכן עדיף לבדוק הכל לפני המשלוח כדי למנוע חיובים לא צפויים.
במאמר זה ניסינו לכסות את הטעויות העיקריות שעושים סוחרי אמזון בעת משלוח ממפעלים:
טעות 1: מפעלים מנוסים
בדקו עם הספק שלכם, כי הם העבירו את המוצר כמו שלכם או מוצר דומה מאוד לארץ היעד מספר פעמים. לרוב זה ימנע את מרבית הטעויות מכיוון שהמפעל יכיר את הניירת, האישורים וכלל התהליך הנדרש, ניתן לקבל מידע זה מהמפעל ע"י ניהול שיחה מפורטת בנושא, לפי תשובות נציג המפעל ניתן לדעת האם יש להם ניסיון שכזה.
גם אם יש להם ניסיון עדיין חשוב שתבדקו איתם מספר פעמיים האם הם מודעים לבדיקות מעבדה או אישורים שאתם זקוקים למוצר שלכם לפני שאתם מבצעים את ההזמנה. אני אישית לא סומך על המפעל וגם מבצע את הבדיקות אלו אישורים צריך בעצמי, במקביל לבדיקות שלהם.
טעות 2: DDP
DDP פירושו פשוט תשלום מראש כולל הכל. מה שאומר למעשה, ששילמתם את כל המסים, מכס ועלויות ההובלה הקשורות למוצר עד למסירה הסופית.
אם תנסו לשלוח סחורות לאמזון באמצעות הובלה אווירית או ימית מבלי לכסות את כל מיסי המכס והמסים, המשלוח ידחה, מה שעלול לעלות לכם אלפי דולרים.
ציינו בבירור למפעל שלכם וגם לחברת ההובלה שאתם צריכים משלוח DDP ותכסו את מכסי היבוא. שאלו אותם מראש מתי וכיצד לשלם עבור מסי היבוא.
אני מסייג את עצמי במידה ואתם שולחים סחורות בכמויות גדולות ויש לכם עמיל מכס שישחרר את הסחורה עבורכם אין לכם צורך ב – DDP.
טעות 3: קרטונים
ערכו בדיקת ירידה ובדיקת רטט על הקרטונים כדי לוודא שהסחורה שלכם לא תיפגע במעבר. (הרחבנו על זה בעבר). חשוב, כי המשלוח יעטף בקרטונים חיצוניים דו שכבתיים כאשר האידיאל הוא 3 שכבות בעת משלוח בינלאומי.
טעות 4: תיוג
וודאו שיש לכם מדבקת "תוצרת סין" או כל ארץ מוצא אחרת, איפשהו על המוצר והיא קיימת גם על האריזה שלכם.
מדובר בדרישה נפוצה עבור מרבית המוצרים. עליכם גם לוודא כי המוצר שלכם עומד בכל דרישות הלייבלינג (תיוג)
לדוגמא, אם אתם משווקים מוצר Bluetooth, יש סימונים מיוחדים שאתם צריכים לוודא שיהיו על האריזה והמוצר. דרך מהירה ופשוטה לברר זאת היא ללכת לחנות שמוכרת את המוצרים האלה ולבדוק את האריזה והתווית של המוצר.
גם אם סוחרים אחרים לא מקפידים על סימון מיוחד שכזה, זה לא אומר שאתם לא צריכים את זה. הם פשוט היו ברי מזל שהם מעבירים את הסחורה שלהם דרך המכס.
טעות 5: הסמכה
אם אין לכם אישורים מתאימים או מסמכי ייבוא עבור המוצרים שלכם זה יכול לעלות לכם אלפי דולרים.
התרחיש הגרוע ביותר הוא שהסחורה תישלח חזרה על חשבונכם. כדאי מאוד להתייעץ מראש עם מומחה משלח בארה"ב, אילו מסמכים המוצרים שלך יזדקקו למכס.
קבלו לפחות 3 חוות דעת מכיוון שלפעמים ספקי מטענים לא תמיד מודעים לתקנות הספציפיות עבור המוצר שלכם.
טעות 6: עלויות
אתם יכולים להשתמש במפעל שלכם גם כדי לשלוח את המוצרים שלכם למחסנים של אמזון, השירות הזה עולה סכום נוסף כמובן, אבל לרוב, לפי הניסיון שלי אין הבדל גדול בין השירות שניתן באמצעות המפעל לבין שירות כזה באמצעות ספק חיצוני.
לעיתים כדאי לפנות ישירות לספק הובלות קטן עד בינוני, כזה שאכפת לו מהעסק שלכם ופחות סביר שהוא ינסה להפיל אתכם או לחייב אתכם יתר על המידה.
תמיד תוכלו לבצע השוואה בין עלות משלוח דרך המפעל עצמו לבין עלות משלוח בפנייה לספק שילוח טרם קבלת ההחלטה.
טעות 7: מהירות תגובה
תגובות איטיות לבקשות מהמכס או מחברת השילוח יכולות להיות יקרות מאוד. לעיתים קרובות יש חלון קטן של זמני אחסון או אספקה בחינם מכמה שעות עד כמה ימים. לאחר מכן, יש עמלות עצומות עבור אחסון הסחורה שלכם בזמן שאתה עונים או מספקים את התיעוד הדרוש המבוקש על ידי ספק ההובלה.
ולכן, עליכם לבדוק אילו מסמכים אתם זקוקים לקראת המשלוח ולהכין אותם לפני שהמוצרים עוזבים את המפעל.
כולנו מודעים לכך שמטעויות רק לומדים, זה קשה בעיקר שזה קורה לכם וגם עולה כסף על הדרך… שהטיפים האלה בנושא של תהליך המשלוח אמורים לסייע לכם, ואולי תטעו פחות.