ClickCease

אסטרטגייה להרחבת המכירות שלכם ל- Walmart.com

וולמארט השקיעה כמעט 14 מיליארד דולר בהשקעות הון כדי להניע צמיחת מכירות ארוכת טווח ולהתחרות בשווקים המובילים.

אנו ממשיכים לראות התנהגות קנייה אונליינית פוסט-מגפה (או בדרך למגיפה הבאה), כאשר הצפייה היא כי  כ –  33% צפויים להתנהג כך גם בנוגע לרכישות נוספות שיבוצעו עוד השנה. 

בשל מידע אמין זה כדאי מאוד למותגים לשקול מכירה באתרי קמעונאות מקוונים מרובים ככל שניתן, במטרה לנצל באופן מלא את הצמיחה המתמשכת בנוף הדיגיטלי.

הערכת אסטרטגיית מכירות מעבר לאמזון

עכשיו, כשהאבק מתחיל לשקוע מהמגיפה שהיתה עד כה, והזינוק במסחר האלקטרוני מתחיל להתייצב, עולה השאלה פעם אחר פעם: "מה הלאה"?

ובכן, יש 3 סוגיות שעליכם לקחת בחשבון בכדי לענות על שאלה זו:

  1. איפה הלקוחות שלכם קונים באינטרנט?
  2. איך אתם הולכים להתרחב מעבר לאמזון?
  3. מה אתם צריכים כדי לנהל את הצמיחה הזו?

זיהוי מגמות צרכנים

לפני שבוחנים באילו פלטפורמות כדאי להשקיע, חשוב קודם כל לקבל את הנתונים ולעקוב אחר מגמות הצרכנים שלכם. כדי להבין את הלקוחות שלכם, תצטרכו להבין היכן הם קונים וכיצד ההתנהגות שלהם משתנה.

למרות שאמזון ממשיכה לשמור על המיקום העליון בכל שוקי המסחר האלקטרוני, וולמארט מדורגת במקום השני וצומחת במהירות כשהיא מגדילה את חלקה ומשקיעה משמעותית במודל השוק. עם מותגים שמבינים את הדרישות המשתנות של לקוחותיהם, זה ברור לכולם כי וולמארט היא המיזם הבא מעבר לאמזון.

בסקר שנערך לאחרונה, נשאלו צרכנים סדרת שאלות לגבי התנהגויות הקניות אונליין שלהם, וזה נקשר ישירות לתדירות שבה הם יעשו קניות ובאילו אתרים. 

כשנשאלו "בעוד שנה, איך לדעתכם השימוש באתר מסחר אלקטרוני מסוים יהיה שונה"? רובם הגיבו במספר רכישות יותר או דומה.

בנוסף, הקונים של וולמארט נשאלו אם הם רכשו מותג חדש (כזה שמעולם לא שמעו עליו בעבר) ב- Walmart.com. מבין הלקוחות שנבדקו, 45% אמרו שרכשו מותג חדש שהם לא מכירים, ואילו 39% אמרו שלא רכשו ממותג חדש. ניתן להסיק, כי לקוחות שרוכשים בשווקים כמו וולמרט אינם בהכרח נאמנים למותג וכי מותגים בעלי שם עולמי עשויים לאבד נתח שוק לא קטן לבעלי המותג הפרטי (אנחנו). 

הערכיות לאסטרטגיית מכירות בוולמארט

ישנם 8 מרכיבים שיש לקחת בחשבון אם אתם תוהים כיצד אתם יכולים להתרחב מעבר לאמזון ל- Walmart.com.

  1. בחרו אסטרטגיית מכירה – קבעו אם אתה מתכוננים למכור ישירות, באמצעות 3P, או באמצעות שותף / משווק מהימן.
  2. דעו מה נמצא בשליטתכם – נצלו את האסטרטגיה הנוכחית שלכם בשוק במקום להתחיל מאפס.
  3. הגדירו ציפיות בהתחלה – וולמארט איננה אמזון, לכן השתמשו בנתונים כדי לזהות ציפיות ריאליות לעסק שלכם בעת הרחבה לוולמארט.
  4. מינוף טכנולוגי לשינוי עסקים – לחץ רב הופעל על צוותי מסחר אלקטרוני עם משאבים מוגבלים, לדחוף בהצלחה לשווקים חדשים. כאשר מתרחבים, חשוב להקדים את העקומה ולשלב טכנולוגיה מובילה בשוק כדי להניע צמיחה ולדווח על תוצאות.
  5. ניטור מחירים והגנה על מותג – עקבו אחר התמחור בכל הערוצים תוך אכיפת מדיניות מסחר אלקטרוני והגבלת הפרות MAP, עקבו אחר מלאי הפניות וצור קשר. 
  6. ניהול קטלוגי – ערכו מחקר מילות מפתח SEO ואופטימיזציה של תוכן ספציפי לשוק וולמארט, כמו גם מעקב ונקיטת צעדים מהירים לתוכן בלייב.
  7. פרסום – נהלו מודעות וולמארט וגם אמזון בפלטפורמה אחת להשוואה בין קמפיינים וניתוח תוצאות.
  8. בקרה, שליטה ודיווח – רכזו דוחות מתאימים עבור יצירת KPI, תחזיות ותוצאות מודעות, במטרה להגביר את היעילות וניתוח הנתונים.

כשחושבים על הרחבה ל- Walmart, אנו ממליצים לכם לבחון את קטלוג המוצרים שלכם ולשקול את כלל 80/20: 80% מהעסק בדרך כלל מביא הכנסות מ 20% מהמוצרים שלכם. בדקו את המוצרים המובילים ביותר והחליטו מה הכי מתאים עבור הלקוחות של וולמארט. לכו לפני שאתם רצים, וזהו אילו מוצרים מביאים את הביצועים הטובים ביותר, ויש להם פוטנציאל גם בשוק של וולמרט ואז תמשיכו.

לסיכום, 

עליכם לשאוף לנצל תובנות צרכניות מובילות וידע מצטבר שצברתם תוך כדי ניהול החנות באמזון, במטרה להתחיל למכור בוולמרט בדיוק מאותה נקודה, ובזה גלום היתרון שלכם. 

אהבתם? שתפו...

אולי יעניין אותך גם...

חיפוש ופניה לספקים

מה זה כולל?

  • הכרות עם אתרים למציאת ספקים
  • קריטריונים לספק שנרצה לעבוד איתו
  • בדיקות ואישורים למוצרים
  • משלוחים (סוגי שילוח: אויר, ים , DDP) 
  • חישוב ריווחיות מוצר
  • פניה לספקים, איך נכון לדבר איתם ועל מה להתמקח
  • תשלום לספק  
  • הוזלת מחירים
  • הזמנת סחורה – כמה להזמין ומתי על מנת לא לצאת ממלאי


למי זה מתאים?

סוחרים מתחילים.

אורך השיעור: 55 דקות.

עלות: 250 ש"ח